ریزپردازنده 

 

فایل پی‌دی‌اِف رمزگشایی و تحلیل  فیلم «دختردایی گم‌شده»   

§پی‌دی‌اِف این مقالات رایگان است.

§استفاده از مطالب این اثر با ذکر منبع آزاد است.

§ایمیل: rizpardazandeh@gmail.com

§کانال تلگرام: rizpardazandeh@

ویژه نخستین سالگرد فاجعه 22 مهر 1402- وبگاه ریزپردازنده (2)

 دختردایی گم‌شده

 

استاد مهرجوئی در مستند «الماس در گام لامینور»  از فیلم  «دختردایی گم‌شده»   به‌حق به عنوان بهترین فیلم سراسر عمر خود نام برده است  و بارها در این مستند از تک‌مصرع‌ها، دیالوگ‌ها، و نام این فیلم یاد می‌کند و از این که این فیلم کمتر دیده و مطرح شد اظهار ناراحتی کرد.  بی‌گمان، فیلم «دختردایی گم‌شده»  یکی از حیرت‌انگیزترین شاهکار‌های تاریخ سینما، و در ردیف فیلم‌های بزرگ تاریخ سینماست. چرا؟

 

 این فیلم که بر اساس داستانی کوتاه از   وحیده محمدی‌فر   ساخته شده است فیلمی شاعرانه است و به‌ظاهر سوررئال و ازهم‌گسیخته و پر رمز و راز، اما اگر دقیق‌تر نگاه شود و رمزگشایی شود داستانی منسجم دارد و در اصل درباره تکامل انسان است. استاد  در گفت‌وگو با برنامه آپارات بی‌بی‌سی به لحاظ فلسفی فیلم را  گذر عاشق از مراحل مختلف یک سفر  اگزیستانسیال  برای یافتن معشوقِ خود  توصیف کرده است.

 

فیلم «دختردایی گم‌شده» افزون بر آن که  فیلمی درباره مقطعی مهم  از تاریخ سینماست، همچون فیلم مشهور «2001: اُدیسه فضایی» فیلمی است درباره تکامل انسان و آینده تکامل انسان. فیلم «دختردایی گم‌شده» به مقطعی از تاریخ می‌پردازد که فناوری‌های دیجیتال و اینترنت در حال ایجاد تحولی شگرف بودند، ابزارهای تولید فیلم 35میلی‌متریِ آنالوگ در حال ترک صحنه سینما بودند، و هندی‌کم‌های سونیِ ارزان‌قیمت و با طرز کار آسان رواج پیدا می‌کردند. فیلم نه تنها  ورود دوربین‌های همراه را پیش‌بینی کرد، بلکه اثر چنین دوربین‌هایی را قدرتی خداگونه دانست که اگر در اختیار دختردایی‌های گمنام و گمشده قرار بگیرد علیه  نارواداری‌ها و حجاب اجباری  توفان به پا خواهند کرد، پیش‌بینی‌ای که 25 سال بعد به وقوع پیوست.   

 سکانس تکمیلی این فیلم، 25سال بعد، نه در جزیره کیش، که در شهر استراسبورگ فرانسه ساخته می‌شود و این‌بار به جای وحیده، استاد مهرجوئی شعر  «وقتی باد با گیسوانت بازی می‌کند، مال منی»   را بر زبان می‌آورد.

پی‌دی‌اِفِ تحلیل و رمزگشایی این فیلم حیرت‌‌انگیز را بخوانید.

آهنگ «توکن» ساخته هوش مصنوعی

بازگشت به خانه اول